Køkken

Køkken

Bager, slagter, kok eller ernæringsassistent?

Som elev på køkken værkstedet kommer du primært til at arbejde med bespisningen af skolens elever, ansatte og gæster.
Desuden deltager du i rengøring af køkkenet, kantinen, toilet og teorilokale..
Vi arbejder indenfor forskellige fagområder som service, bager, ernæringsassistent og gastronom. Som elev i køkkenet lærer du at  lave sund og varieret mad, der tager udgangspunkt i årstidernes aktuelle råvarer, og så vidt muligt producerer vi efter  kostrådsprincipperne.
Kompetencerne du lærer i tilknytning til produktionen er egenkontrol, hygiejne, varekendskab, arbejdsplanlægning, samarbejde, sikkerhedsregler, brug af rengøringsmidler, brug og vedligeholdelse af redskaber og maskiner.
Vi tager flere gange om året på inspirationsture, hvor vi blandt andet besøger andre køkkener, messer, virksomheder eller produktionsskoler.

 

Følgende daglige opgaver:

  • Bagning
  • Salater/salatbar/dressing
  • Middagsretter
  • Frokostretter varme/kolde
  • Rugbrød/tilbehør
  • Opvask
  • Rengøring
  • Vasketøj

Her kan du se skolens smiley

Køkken værksted henvender sig til følgende uddannelser

Bager og konditor bager brød og kager. På skolen lærer du at vurdere råvarer og at planlægge produktionen på arbejdspladsen. Læs mere

Detailslagter arbejder med kød. På skolen lærer du om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt. Læs mere

Ernæringsassistent laver god og sund mad i store køkkener. På skolen lærer du om råvarer samt at tilberede og anrette maden, så den ser lækker ud. Læs mere

Gastronom arbejder med at lave mad. På skolen lærer du om gode råvarer, at tilberede og anrette maden samt at vælge drikkevarer dertil. Læs mere

Industrislagter arbejder med slagtning og partering. På skolen lærer du at slagte kreaturer og svin, og du lærer også, hvordan slagtekroppene skal opskæres og udbenes. Læs mere